Rusko použilo v boji proti IS nadzvukové bombardéry

NETKY.SK • 14 August 2016, 12:50 • 2 min
Rusko použilo v boji proti IS nadzvukové bombardéry

MOSKVA - Ruské vzdušné sily použili dnes svoje nadzvukové bombardéry dlhého doletu pri náletoch na východe Sýrie, ktoré boli namierené proti teroristickej organizácii Islamský štát (IS). Podľa vyhlásenia ministerstva obrany v Moskve, ktoré priniesla agentúra DPA, sa ciele týchto náletov nachádzali blízko mesta Dajr az-Zaur v rovnomennej sýrskej provincii.

slovakia

left justify in out

Ruský rezort obrany informoval, že pri uvedenom zásahu bolo nasadených celkovo šesť bombardérov typu Tu-22M3. Tie vzlietli do vzduchu na území Ruska, kde po náletoch taktiež pristáli. Počas misie v Sýrii ich kryli bojové lietadlá z ruskej základne Humajmím pri stredomorskom pobreží.


Kontrolu nad mestom Dajr az-Zaur si dlhodobo udržiavajú sýrske vládne sily, zatiaľ čo okolité oblasti okupuje IS.
Moskva uviedla, že pri náletoch sa podarilo zničiť dve veliace stanovištia IS, šesť skladov munície, ako aj viacero vozidiel. Podľa zverejnených údajov tiež prišlo o život mnoho bojovníkov IS.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies