Rusko potvrdilo plán sprivatizovať 19,5-% podiel v Rosnefti v roku 2015

NETKY.SK • 29 August 2014, 09:18 • 2 min
Rusko potvrdilo plán sprivatizovať 19,5-% podiel v Rosnefti v roku 2015

MOSKVA - Ruská vláda pokračuje vo svojom pláne sprivatizovať 19,5-% podiel v ruskej ropnej spoločnosti Rosnefť v roku 2015. Oznámil to dnes ruský minister hospodárskeho rozvoja Alexej Uljukajev s tým, že privatizácia sa pravdepodobne uskutoční v dvoch etapách. Informovala o tom agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

"Vládny plán sa nemení a už sa začalo aj s prípravnými prácami," povedal Uljukajev. "S najväčšou pravdepodobnosťou by sa predaj (19,5 % z celkovo 69,5-% štátneho podielu) mal zrealizovať v dvoch etapách," dodal. O kupcovi je podľa neho zatiaľ príliš skoro hovoriť.
      

Rosnefť je najväčšou ruskou ropnou spoločnosťou. Jej aktivity zahrňujú prieskum ložísk a produkciu ropy, ako aj rafinérske aktivity. Koncom júna spoločnosť oznámila, že tento rok plánuje zvýšiť svoj investičný program zhruba o 20 %. Dôvodom sú najmä projekty na Ďalekom východe. Najväčším akcionárom je momentálne štátna spoločnosť Rosneftegaz, ktorá kontroluje v Rosnefti 69,5-% podiel. Druhým najväčším akcionárom je britská spoločnosť BP, ktorá vlastní v Rosnefti 19,75-% podiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies