Rusko postaví nový plynovod do Číny

NETKY.SK • 29 September 2010, 07:33 • 2 min
Rusko postaví nový plynovod do Číny

Rusko postaví nový plynovod do Číny

slovakia

left justify in out

img

Ruský štátny energetický gigant Gazprom postaví nový plynovod do Číny z južnej Sibíri. V stredu to povedal šéf exportu v spoločnosti Gazprom Alexander Medvedev. "Vstupným bodom plynovodu do Číny bude altajský región a výstavba sa začne v roku 2011," povedal Medvedev na konferencii o rope a plyne na ostrove Sachalin na ruskom Ďalekom východe. Gazprom tento týždeň podpísal dohodu o tom, že od roku 2015 začne do Číny dodávať 30 mld. kubických metrov plynu ročne. Dohoda platí na obdobie 30 rokov. Medvedev povedal, že rozhodnutie o objeme investície sa urobí v roku 2011, kedy sa obe krajiny zároveň musia dohodnúť na cenách dodávaného plynu.

Ruský štátny ropný producent Rosnefť chce predávať Číne zemný plyn a ropu a o projekte rokuje s podnikom Gazprom. Povedal to šéf podniku Rosnefť Eduard Chudajnatov. Rosnefť vlastní ložiská zemného plynu na východe Ruska neďaleko Číny. Chudajnatov ďalej povedal, že Rosnefť predal Číne takzvanú technickú ropu na naplnenie nového ropovodu. "Požiadali nás o to naši čínski partneri. Takže sme za dobrých podmienok za trhovú cenu bez zliav predali 550 tis. ton," povedal v stredu novinárom Chudajnatov. 

Zdroj: SITA 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona