Rusko poslalo komisii vyšetrujúcej pád malajzijského lietadla 24 otázok

NETKY.SK • 25 September 2014, 11:41 • 2 min
Rusko poslalo komisii vyšetrujúcej pád malajzijského lietadla 24 otázok

MOSKVA - Ruská Federálna agentúra pre leteckú dopravu (Rosaviacija) poslala medzinárodnej komisii vyšetrujúcej pád civilného malajzijského lietadla na Ukrajine list so zoznamom nezodpovedaných otázok, informovala dnes agentúra ITAR-TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

List poslal námestník riaditeľa Rosaviacije Oleg Storčevoj a obsahuje 24 otázok, ktoré podľa neho musia byť objasnené v priebehu vyšetrovania okolností a príčin nešťastia.
      

Medzinárodná komisia si má podľa Storčevoja vyžiadať údaje z prieskumných lietadiel a družíc Spojených štátov, Severoatlantickej aliancie a Ruska za účelom analýzy radarovej situácie v oblasti v okamihu pádu lietadla.
      

Otázky sa týkajú aj opatrení najvyššej priority a návrhov na analýzu leteckej a radarovej situácie, letového poriadku, údržby lietadla, ako aj návrh na preskúmanie zapisovača letových údajov a hlasového záznamníka z pilotnej kabíny. Storčevoj vedie skupinu ruských špecialistov, ktorí sa zúčastňujú na vyšetrovaní nešťastia.
      

Boeing 777 spoločnosti Malaysia Airlines smerujúci z Amsterdamu do Kuala Lumpuru sa zrútil na východe Ukrajiny 17. júla v oblasti ovládanej proruskými separatistami. Z 298 ľudí na palube, ktorí pri nešťastí zahynuli, bolo 196 Holanďanov. Z predbežnej správy Holandskej bezpečnostnej rady (OVV), ktorú poverili vedením medzinárodného vyšetrovania, vyplýva, že lietadlo sa zrútilo po tom, čo sa rozlomilo vo vzduchu, pravdepodobne po zásahu "vysokým počtom vysokoenergetických objektov". Správa OVV z 9. septembra nehovorí o tom, že Boeing 777 zostrelila raketa, ani o tom, kto môže byť za tragédiu zodpovedný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies