Rusko poskytne podozrivým zo špionáže v USA diplomatickú pomoc

NETKY.SK • 2 Júl 2010, 11:45 • 2 min
Rusko poskytne podozrivým zo špionáže v USA diplomatickú pomoc

Rusko poskytne podozrivým zo špionáže v USA diplomatickú pomoc

slovakia

left justify in out

Rusko je pripravené poskytnúť akúkoľvek diplomatickú pomoc členom údajnej špionážnej siete, ktorých zadržali v USA. Uviedol to dnes hovorca ruského ministerstva zahraničných vecí Andrej Nesterenko.
      Jedného z desiatich podozrivých medzitým prepustili v USA na kauciu, o prípadnom udelení kaucie zvyšným deviatim rozhodne dnes americký súd.
      Moskva už predtým pripustila, že medzi zadržanými osobami sú aj niekoľkí občania Ruskej federácie, ktorí však podľa nej neurobili nič, čím by mohli poškodiť americké záujmy.
      FBI v utorok oznámil, že v nedeľu zatkol na severovýchode USA desať agentov, ktorí v prísnom utajení dlhodobo vykonávali špionážnu činnosť v prospech Ruska.
      Údajná sieť špiónov, pracujúcich pod falošnou identitou v civilných zamestnaniach, sa snažila získavať informácie z amerických politických, vedeckých a podnikateľských kruhov.
      Jedenásteho údajného člena siete zadržali na Cypre. Po utorkovom prepustení na kauciu však zmizol bez stopy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies