Rusko poprelo správy o zajatí svojich vojakov Islamským štátom v Sýrii

NETKY.SK • 28 September 2017, 18:41 • 2 min
Rusko poprelo správy o zajatí svojich vojakov Islamským štátom v Sýrii

HUMAJMÍM - Informácie niektorých médií o zajatí dvoch ruských vojakov militantmi tzv. Islamského štátu (IS) v sýrskej provincii Dajr az-Zaur sa nezakladajú na pravde. Informoval o tom dnes predstaviteľ ruskej leteckej základne Humajmím v Sýrii.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Všetci vojaci ruských ozbrojených síl pôsobiaci v Sýrskej arabskej republike sú v bezpečí a v poriadku a plnia určené úlohy. Neboli hlásené žiadne incidenty súvisiace so zajatím alebo usmrtením vojakov ruských ozbrojených síl v provincii Dajr az-Zaur ani v iných sýrskych oblastiach," dodal nemenovaný predstaviteľ základne.

 

Základňa Humajmím sa nachádza 25 kilometrov južne od mesta Lázikíja v rovnomennej provincii. V Damasku bol 18. januára 2017 podpísaný protokol k dohode medzi Ruskom a Sýriou o rozmiestnení ruskej leteckej skupiny. Podľa tohto dokumentu môže Moskva 49 rokov bezplatne využívať časť základe Humajmím.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies