Rusko poprelo správy o používaní kazetových bômb v obývaných častiach Sýrie

NETKY.SK • 22 Október 2015, 17:55 • 2 min
Rusko poprelo správy o používaní kazetových bômb v obývaných častiach Sýrie

MOSKVA - Ruské ministerstvo obrany poprelo dnes obvinenia, podľa ktorých ruská armáda používa v oblastiach obývaných civilným obyvateľstvom v Sýrii kazetové bomby.

slovakia

left justify in out

Napísala to ruská tlačová agentúra Ria Novosti s odvolaním sa na hovorcu rezortu obrany Igora Konašenkova.

 

"Obzvlášť absurdné sú... nepodložené fantázie súvisiace s údajným používaním kazetovej munície našim letectvom v oblastiach, kde sú civilisti. Zdá sa, že naši americkí kolegovia by si mali ešte zadefinovať ciele svojej vyhlásenej vojny voči Islamskému štátu," uviedol Konašenkov v rozhovore pre spravodajskú televíznu stanicu Rossija 24.

 

Konašenkov dodal, že na leteckú základňu Hmejmim pozvali na pozorovanie zahraničných novinárov, aby sa tam "na vlastné oči" pozreli, ako pracuje ruská letecká skupina v Sýrii.

 

Rusko začalo s náletmi na pozície protivládnych povstalcov v Sýrii 30. septembra. Nálety pomohli sýrskej armáde a spriazneným silám, aby podnikli zatiaľ najmohutnejšiu ofenzívu, ktorá sa sústreďuje na západnú časť krajiny. Moskva v tejto súvislosti uviedla, že tieto operácie spustila na žiadosť vlády sýrskeho prezidenta Bašára Asada.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies