Rusko poprelo navštevu veliteľa iránskych jednotiek Kuds

NETKY.SK • 14 August 2015, 13:01 • 2 min
Rusko poprelo navštevu veliteľa iránskych jednotiek Kuds

MOSKVA - Námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov odmietol dnes tvrdenia, že Moskvu navštívil veliteľ jednotiek Kuds, tajných zložiek Iránskych revolučných gárd (IRGC) Kásim Sulajmání.

slovakia

left justify in out

Rusko už ubezpečilo Spojené štáty, že Sulajmání Moskvu nenavštívil, tvrdí Riabkov, ktorého citovala agentúra AP.

Podľa amerických predstaviteľov sa Washington pokúša zistiť, či Sulajmání, na ktorého Bezpečnostná rada OSN uvalila v roku 2007 medzinárodný zákaz cestovania a zmrazila jeho majetok, skutočne svoju návštevu Moskvy neuskutočnil.

 

Informáciu o tom, že Sulajmání navštívil v júli Moskvu, kde sa mal stretnúť s ruským prezidentom Vladimirom Putinom a ministrom obrany Sergejom Šojgu, priniesla spravodajská stanica Fox News. Znepokojenie nad Sulajmáního návštevou Moskvy vyjadril vo štvrtok v telefonickom rozhovore s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom aj šéf americkej diplomacie John Kerry.

 

Revolučné gardy sú kľúčovou zložkou iránskych ozbrojených síl. Fungujú oddelene od armády a disponujú vlastnými pozemnými jednotkami, námorníctvom a letectvom. Pozorovatelia ich považujú za najmocnejšiu jednotlivú inštitúciu v rámci systému tejto islamskej republiky a upozorňujú na ich silný zákulisný vplyv v tamojšej politike.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies