Rusko pokutuje spoločnosť Google za nedodržanie zákona o výsledkoch vyhľadávania

NETKY.SK • 11 December 2018, 15:27 • 2 min
Rusko pokutuje spoločnosť Google za nedodržanie zákona o výsledkoch vyhľadávania

Moskva - Rusko dnes udelilo pokutu 500 tisíc rubľov (7,530 USD) spoločnosti Google, pretože nedodržala zákonom stanovenú požiadavku na odstránenie niektorých záznamov z výsledkov vyhľadávania. Informovala o tom ruská tlačová agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Krajina minulý mesiac oznámila, že podala občianskoprávnu žalobu na spoločnosť Google, pretože sa nezapojila do štátneho registra, ktorý obsahuje zoznam zakázaných webových stránok. Moskva verí tomu, že obsahujú nelegálne informácie, a teda pre tento dôvod neboli v súlade so zákonom.

 

img

 

Alexander Zharov, šéf služby pre dozor nad informáciami sa vyjadril, že "Rusko by mohlo otvoriť nový prípad proti spoločnosti Google, ak by ani ten nebol v súlade so zákonom."

 

Spoločnosť Google sa k danej veci zatiaľ nevyjadrila. 

 

Za posledných päť rokov Rusko zaviedlo prísnejšie internetové zákony, ktoré vyžadujú, aby vyhľadávače vymazali niektoré výsledky, služby pre zasielania tajných správ a sociálne siete na ukladanie osobných údajov domáceho obyvateľstva.

 

img

Červené námestie, Moskva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies