Rusko podporilo väčšiu misiu OBSE na Ukrajine

NETKY.SK • 10 Október 2015, 17:13 • 2 min
Rusko podporilo väčšiu misiu OBSE na Ukrajine

MOSKVA - Rusko dnes oznámilo, že podporuje rozšírenie európskej monitorovacej misie na Ukrajine s cieľom dohliadať na stiahnutie mínometov, tankov a ľahkého delostrelectva na základe nedávnych dohôd.

slovakia

left justify in out

Podpora rozšírenej misie Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) zo strany Moskvy môže byť ďalšou známkou, že si želá úspech mierového procesu, teda výsledok, ktorý by mohol časom viesť k zmierneniu západných sankcií voči Rusku, píše agentúra Reuters.

 

"Rusko podporuje zvýšenie počtu pozorovateľov na povolené maximum 1000," uviedlo ruské ministerstvo zahraničných vecí s tým, že v súčasnosti má misia 543 pracovníkov.

 

"Je to obzvlášť aktuálne vo svetle nových úloh plnenia dohôd z 29. septembra o stiahnutí mínometov, tankov a ľahkého delostrelectva," dodal rezort vo vyhlásení.

 

Vyhlásenie prišlo pred pondelkovými rozhovormi šéfa ruskej diplomacie Sergeja Lavrova a generálneho tajomníka OBSE Lamberta Zanniera v Moskve.

 

Misia OBSE na Ukrajine pôsobí prevažne v dvoch povstalcami kontrolovaných oblastiach na východe, kde má v zmysle februárových mierových dohôd z Minska za úlohu monitorovať prímerie medzi separatistickými a vládnymi silami.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies