Rusko podporí riešenie otázky Náhorného Karabachu prijateľné pre obe strany

NETKY.SK • 8 August 2016, 18:28 • 2 min
Rusko podporí riešenie otázky Náhorného Karabachu prijateľné pre obe strany

BAKU - Rusko spraví všetko pre to, aby Azerbajdžan a Arménsko dosiahli kompromis ohľadom dlhodobého konfliktu v enkláve Náhorný Karabach, ktorý bude prijateľný pre obe strany. Vyhlásil to dnes ruský prezident Vladimir Putin na stretnutí s azerbajdžanským prezidentom Ilhamom Alijevom.

slovakia

left justify in out

"Ide o problém, ktorému čelíme od sovietskych čias. Viem, aká akútna je táto záležitosť pre Azerbajdžan i Arménsko. Spravíme všetko, čo sa dá, aby z tejto situácie vyťažili obe krajiny - aby mali pocit, že túto komplikovanú otázku vyriešili v prospech súčasnej, ako aj budúcich generácií," uviedol Putin, ktorého slová cituje agentúra TASS.

 

Alijev poďakoval najvyššiemu ruskému predstaviteľovi za jeho osobný príspevok k riešeniu krízy v Náhornom Karabachu, arménskej enkláve na území Azerbajdžanu. Poznamenal, že stretnutia ruských a azerbajdžanských lídrov posilňujú vzájomné vzťahy, ktoré dosiahli úroveň strategického partnerstva a týkajú sa takmer všetkých oblastí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona