Rusko podľa viceguvernérky ruskej centrálnej banky nepotrebuje kontrolu kapitálu

NETKY.SK • 20 Január 2015, 13:14 • 2 min
Rusko podľa viceguvernérky ruskej centrálnej banky nepotrebuje kontrolu kapitálu

HONGKONG - - Rusko nečelí rovnakému tempu odlevu kapitálu ako na konci roku 2008 a kontrola kapitálu nie je potrebná.

slovakia

left justify in out

Uviedla to viceguvernérka ruskej centrálnej banky Xenia Judajeva. "Nevidíme objektívnu potrebu opatrení na kontrolu kapitálu,“ povedala Judajeva. Čistý odlev kapitálu z Ruska dosiahol v minulom roku rekordných 151,5 mld. USD. Dôvodom sú sankcie západných krajín a pokles cien ropy.

 

V porovnaní s rokom 2013 je to viac než trojnásobná hodnota. V roku 2008 pritom odlev kapitálu dosiahol 133,6 mld. USD. Viceguvernérka však poznamenala, že v roku 2008 bol odlev kapitálu koncentrovaný do druhej polovice roku. Tempo odlevu kapitálu tak bolo podľa nej v roku 2008 vyššie ako v druhej polovici 2014. 

 

Medzinárodné ratingové agentúry udelili ratingovým hodnoteniam Ruska negatívny výhľad a hrozí, že rating Ruska sa prepadne do špekulatívneho pásma. Podľa viceguvernérky centrálnej banky si Rusko svoje záväzky splní. „Odhliadnuc od toho, čo ratingové agentúry hovoria, veríme, že pravdepodobnosť negatívnych prípadov, týkajúcich sa splátok dlhu, je v podstate nulová,“ povedala. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona