Rusko počíta tento rok s poklesom vývozu zemného plynu o 4 až 5 %

NETKY.SK • 21 November 2012, 07:54 • 2 min
Rusko počíta tento rok s poklesom vývozu zemného plynu o 4 až 5 %

Rusko počíta tento rok s poklesom vývozu zemného plynu o 4 až 5 %

slovakia

left justify in out

img

Uviedol to dnes ruský minister energetiky Alexander Novak.

Vývoz zemného plynu z Ruska by tento rok mal klesnúť o 4 až 5 %. Uviedol to dnes ruský minister energetiky Alexander Novak s tým, že dôvodom je pokračujúca dlhová kríza eurozóny, ktorá obmedzila dopyt po ruských komoditách. Informovala o tom agentúra RIA Novosti.

"Minulý rok sa export zemného plynu zvýšil približne o 20 miliárd kubických metrov (m3), tento rok sme však odhad vzhľadom na ekonomické problémy v európskych krajinách a rýchle oživovanie exportu z Líbye upravili smerom nadol. Očakávame, že oproti minulému roku klesne vývoz plynu z Ruska o 4 až 5 %," povedal Novak na energetickom fóre Russia Gas 2012.

Podľa ruského štatistického úradu Rosstat v roku 2011 vyviezlo Rusko celkovo 196,86 miliardy m3 plynu, čo oproti roku 2010 znamenalo rast o 7 %. Čo sa týka produkcie zemného plynu, ministerstvo ekonomického rozvoja predpokladá, že v tomto roku by mohla vzrásť oproti roku 2011 o 4,2 %, najmä vďaka zvýšenému dopytu na domácom trhu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona