Rusko plánuje znížiť podiely v štátnych bankách pod 50 %

NETKY.SK • 23 November 2010, 08:22 • 2 min
Rusko plánuje znížiť podiely v štátnych bankách pod 50 %

Rusko plánuje znížiť podiely v štátnych bankách pod 50 %

slovakia

left justify in out

img

Rusi by mohli znížiť podiel štátu v troch veľkých bankách do roku 2015 na 50 %, prípadne aj pod túto hranicu. Uvádza sa to v návrhu dokumentu o stratégii v bankovom sektore.
      Predaj podielov v bankách je súčasťou pripravovanej rozsiahlej privatizácie, ktorá by mala Rusku priniesť do piatich rokov 59 miliárd USD (43,15 miliardy eur).
      Plán dopracovala vláda minulý týždeň a zahrňuje zatiaľ predaj 7,58 % najväčšej štátnej banky Sberbank a 35,5 % druhej najväčšej banky VTB, čo chce vláda zrealizovať v rokoch 2011 až 2013. V takomto prípade ostane štátu v rukách 50 % plus jedna akcia, čím si stále udrží väčšinový podiel. Predať plánuje aj 25 % agrobanky Rosselchozbank, ktorá patrí z pohľadu objemu aktív medzi 5 najväčších ruských bánk. Do ďalších dvoch rokov však uvažuje, že by sa väčšinového podielu v najväčších bankách vzdala.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies