Rusko oznámilo začiatok sťahovania sa zo Sýrie

NETKY.SK • 6 Január 2017, 11:23 • 2 min
Rusko oznámilo začiatok sťahovania sa zo Sýrie

MOSKVA - Ako prvý krok odsunu svojich jednotiek zo Sýrie sťahuje Rusko od sýrskeho pobrežia lietadlovú loď Admiral Kuznecov a niekoľko ďalších vojnových lodí z jej flotily, oznámil dnes náčelník generálneho štábu ruskej armády Valerij Gerasimov.

slovakia

left justify in out

Podľa ruskej tlačovej agentúry TASS generál uviedol, že v zmysle rozhodnutia vrchného veliteľa ruských ozbrojených síl (prezidenta) Vladimira Putina začína ministerstvo obrany "sťahovať zoskupenie ozbrojených síl v Sýrii".

 

Moskva je hlavným podporovateľom vlády a vojenských síl sýrskeho prezidenta Bašára Asada v občianskej vojne, ktorá už dlhší čas blízkovýchodnú Sýriu ničí a devastuje.

 

Bezpečnostná rada OSN schválila v posledný deň uplynulého roka rezolúciu podporujúcu prímerie v Sýrii a začatie mierových rokovaní. Ruskom navrhnutá rezolúcia predpokladá vytvorenie prechodnej sýrskej vlády, ktorá vyvedie túto krajinu z vojny.

 

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov sa domnieva, že do mierového procesu by sa mohli po inaugurácii novozvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa zapojiť aj USA. Najvyšší ruský diplomat by si takisto prial, aby sa na dialógu zúčastnili aj zástupcovia Egypta, Saudskej Arábie, Kataru, Iraku, Jordánska a OSN.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona