Rusko označilo smrť amerického novinára za barbarskú vraždu

NETKY.SK • 22 August 2014, 09:51 • 2 min
Rusko označilo smrť amerického novinára za barbarskú vraždu

MOSKVA - Ruské ministerstvo zahraničných vecí označilo smrť amerického novinára Jamesa Foleyho za "barbarskú vraždu", ktorú majú na svedomí militanti z Islamského štátu (IS), informovala dnes agentúra ITAR-TASS.

slovakia

left justify in out

"Neexistuje a ani nemôže existovať ospravedlnenie za takéto neľudské činy. Vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodine a kolegom novinára," uviedol splnomocnenec ruského ministerstva zahraničných vecí pre ľudské práva, demokraciu a zákonnosť Konstantin Dolgov.

 

Poznamenal, že ochrana práv novinárov si vyžaduje spoločné a aktívne kroky medzinárodného spoločenstva, príslušných ľudskoprávnych a mimovládnych organizácií, ako aj OSN, Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe a Rady Európy.

 

Militanti z IS zverejnili v utorok videonahrávku zachytávajúcu brutálnu vraždu 40-ročného Foleyho, ktorý zmizol v Sýrii v novembri 2012. Totožnosť maskovaného muža, ktorý novinárovi odrezal hlavu, zatiaľ nie je známa. Páchateľov prízvuk však nasvedčuje tomu, že by mohlo ísť o britského občana. Muž vo videu uviedol, že smrť novinára je odpoveďou na nariadenie prezidenta USA Baracka Obamu letecky zasiahnuť proti pozíciám IS na severe Iraku.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies