Rusko otvorí v Sýrii 26 dodatočných priechodov pre vracajúcich sa utečencov

NETKY.SK • 12 September 2018, 19:27 • 2 min
Rusko otvorí v Sýrii 26 dodatočných priechodov pre vracajúcich sa utečencov

MOSKVA - Rusko otvorí v Sýrii 26 dodatočných priechodov pre sýrskych utečencov, ktorí sa vracajú domov, a to z dôvodu očakávaného nárastu ich počtu.

slovakia

left justify in out

Oznámil to v stredu šéf Ruského centra pre prijímanie, rozdeľovanie a ubytovanie utečencov Vladimir Savčenko.

 

"V dôsledku očakávanému nárastu počtu Sýrčanov, ktorí sa vracajú domov, realizujeme prípravy na otvorenie ďalších 26 priechodov vrátane dvoch námorných a troch leteckých. Práce sa vykonávajú v súlade s plánom a v spolupráci so sýrskymi úradníkmi," povedal Savčenko počas spoločného zasadnutia medzirezortnej koordinačnej centrály, ktorá dohliada na návrat utečencov. Citovala ho agentúra TASS.

 

Savčenko poznamenal, že v súčasnosti funguje v Sýrii desať priechodov. "Všetkých desať priechodov funguje normálne a sú pripravené uľahčiť každodenné prijímanie, rozdeľovanie a prepravu až 42.850 utečencov a 520 vozidiel," dodal Šavčenko.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies