Rusko opäť poslalo povstalcom vojenské vybavenie

NETKY.SK • 25 November 2014, 17:51 • 2 min
Rusko opäť poslalo povstalcom vojenské vybavenie

KYJEV - Ukrajina v utorok opäť obvinila Rusko, že poslalo ďalšiu vojenskú pomoc proruským separatistom na východe krajiny. Na ukrajinské územie podľa Kyjeva opäť prešli z Ruska kolóny ťažkého vojenského vybavenia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Ruská strana pokračuje v poskytovaní ťažkých zbraní teroristickým organizáciám v Doneckej a Luhanskej republike,“ uvádza v utorok ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí. Jeho hovorca Jevhen Perebyjnis povedal, že hraničný priechod Izvaryne prekročilo ešte v pondelok 85 automobilov. Kolóna podľa neho zahŕňala šesť obrnených transportérov, pričom ďalšie vozidlá prepravovali bojovníkov a muníciu.

 

Rusko neustále popiera, že by proruským povstalcom poskytovalo vojenskú pomoc alebo bojovníkov. Tvrdí, že na východ Ukrajiny posiela len humanitárnu pomoc. Na otázku o ďalšom konvoji s pomocou z Ruska, ktorá údajne vstúpila na Ukrajinu bez povolenia tamojšej vlády, Perebyjnis povedal, že veľkú časť tejto pomoci tvorí palivo, munícia a ďalší vojenský materiál. Moskvu opäť vyzval, aby svojich vojakov aj vojenské vybavenie z ukrajinského územia stiahla. 

Perebyjnis tiež povedal, že vládne jednotky boli ešte 20. novembra terčom delostreleckej paľby z ruského územia pri dedine Kamyšin neďaleko Luhanska. Túto cezhraničnú streľbu označil za jasnú agresiu voči územnej celistvosti Ukrajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies