Rusko odsúdilo zákaz desiatok ruských kníh na Ukrajine

NETKY.SK • 11 August 2015, 17:59 • 2 min
Rusko odsúdilo zákaz desiatok ruských kníh na Ukrajine

MOSKVA - Ruské ministerstvo zahraničných vecí odsúdilo dnes nedávny ukrajinský zákaz desiatok ruských kníh, ktoré povzbudzujú k podpore separatistov na východe Ukrajiny a odsudzujú súčasnú vládu v Kyjeve.

slovakia

left justify in out

"Bolo to očividne urobené bez akéhokoľvek súdneho procesu," citovala hovorkyňu ruského ministerstva Mariju Zacharovovú tlačová agentúra DPA.

Ukrajina v nedeľu oznámila, že zakazuje 38 kníh vydaných v Rusku v snahe obmedziť šírenie "ruskej propagandy". Zákaz sa podľa BBC vzťahuje aj na práce ruských nacionalistov Alexandra Dugina, Eduarda Limonova a Sergeja Glazieva, ekonomického poradcu ruského prezidenta Vladimira Putina.

 

Medzi zakázanými knihami je napríklad kniha ukrajinského novinára a sci-fi autora Gleba Bobrova Ukrajina v plameňoch (2014) či ruského politika Eduarda Limonova Kyjev Kaput (2015). Zakázané boli aj knihy Ukrajinský front - červené hviezdy nad Majdanom, Vpred na ZSSR či Superman hovorí rusky.

 

"Tieto opatrenia riešia potrebu zabrániť Ruskej federácii vo využívaní metód informačnej vojny a dezinformácií, v šírení ideológie nenávisti, fašizmu, xenofóbie a separatizmu," uviedol vo vyhlásení ukrajinský štátny výbor pre televízne a rozhlasové vysielanie.

 

Konštatoval, že koná v súlade so zákonom, ktorý umožňuje zakázať zahraničné publikácie s extrémistickým obsahom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies