Rusko odsúdilo rozhodnutie Thajska o vydaní obchodníka so zbraňami do USA

NETKY.SK • 20 August 2010, 11:54 • 2 min
Rusko odsúdilo rozhodnutie Thajska o vydaní obchodníka so zbraňami do USA

Rusko odsúdilo rozhodnutie Thajska o vydaní obchodníka so zbraňami do USA

slovakia

left justify in out

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov kritizoval dnes verdikt thajského súdu, ktorý rozhodol o vydaní podozrivého ruského obchodníka so zbraňami do USA.
      Podľa Lavrova išlo o politické a nezákonné rozhodnutie. Thajský odvolací súd bol - ako uviedol - pod "veľmi silným vonkajším tlakom".
      Šéf ruskej diplomacie to uviedol počas návštevy Arménska a zdôraznil, že po návrate do Moskvy podnikne ďalšie kroky, aby sa ruský občan Viktor Bout mohol vrátiť do vlasti.
      Bout, 43-ročný bývalý sovietsky dôstojník vzdušných síl, je považovaný za jedného z najväčších obchodníkov so zbraňami na svete. Prezývajú ho aj obchodník so smrťou a v thajskom väzení je od svojho zatknutia v marci 2008.
      Thajský odvolací súd stanovil dnes trojmesačnú lehotu na Boutovo vydanie do USA, kde by mal čeliť obvineniam z dodávania zbraní kolumbijským rebelom. Zbrane mal predávať aj do Afriky, Južnej Ameriky a na Blízky východ.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies