Rusko odpovedá na kauzu Babčenko

NETKY.SK • 31 Máj 2018, 16:49 • 2 min
Rusko odpovedá na kauzu Babčenko

MOSKVA - Ruský novinár Arkadij Babčenko je nažive. Pokus o vraždu bol zinscenovaný. Informovala o tom bezpečnostná služba Ukrajiny počas briefingu, na ktorom sa novinár sám objavil. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

 

„Fakt, že Babčenko žije je skvelou spávou. Kiežby to tak mohlo byť vždy. Avšak, v iných prípadoch takéto maškarády nefungujú,“ napísala hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Mária Zacharová. „A to, že má táto udalosť propagandistický charakter, je vskutku očividné,“ dodala.

 

„Je potrebné pochopiť detaily, ale postata tejto udalosti je tá istá (ako v incidente Skripaľ), všetkými možnými spôsobmi zdiskreditovať Rusko,“ informoval hlava výboru Rady federácie pre medzinárodné záležitosti, Konstantin Kosačev.

 

„Áno videl som to (správu o tom že Babčenko je nažive), ale zatiaľ nemôžem poskytnúť žiadne stanovisko,“ povedal hovorca prezidenta Putina, Dmitrij Peskov. Neskôr však Peskov vystúpil a vyhlásil: „Ukrajinské úrady by mali niesť zodpovednosť za svoje slová o účasti Ruska pri pokuse o vraždu novinára Arkadija Babčenka, inak budú vyzerať ako ich britskí kolegovia.“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona