Rusko odovzdalo USA plán prevzatia kontroly nad chemickými zbraňami Sýrie

NETKY.SK • 11 September 2013, 17:43 • 2 min
Rusko odovzdalo USA plán prevzatia kontroly nad chemickými zbraňami Sýrie

MOSKVA - Rusko odovzdalo Spojeným štátom svoj plán, ako dostať sýrske chemické zbrane pod medzinárodnú kontrolu, a plánuje o ňom vo štvrtok diskutovať v Ženeve. Pre tlačovú agentúru Interfax to dnes uviedol ruský zdroj.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Americký minister zahraničných vecí John Kerry, ktorý sa má v Ženeve stretnúť s ruským rezortným kolegom Sergejom Lavrovom, v utorok potvrdil, že očakáva ruský návrh, informovala ďalej agentúra Reuters. Vláda amerického prezidenta Baracka Obamu už skôr uviedla, že návrh starostlivo preskúma. O Sýrii sa malo diskutovať aj na mimoriadnom zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN v utorok večer, ktoré však zrušili.

Správa inšpektorov OSN, ktorí vyšetrovali minulomesačný útok chemickými zbraňami pri Damasku, by mala byť zverejnená na budúci týždeň v pondelok, informoval luxemburský minister zahraničných vecí Jean Asselborn.

Asselborn vyzval päť mocností s právom veta v BR OSN, aby dosiahli konsenzus v otázke sýrskeho konfliktu, ktorý prebieha už tretí rok. Luxembursko je teraz nestálym členom BR OSN, informovala agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies