Rusko odoprelo vstup šéfovi poľského Senátu, ktorý chcel vzdať hold Nemcovovi

NETKY.SK • 2 Marec 2015, 18:37 • 2 min
Rusko odoprelo vstup šéfovi poľského Senátu, ktorý chcel vzdať hold Nemcovovi

VARŠAVA - Delegácia poľského parlamentu bude chýbať na utorkovej poslednej rozlúčke so zavraždeným ruským opozičným politikom Borisom Nemcovom. Rozhodlo sa o tom dnes v kanceláriách Sejmu a Senátu vo Varšave, informovala spravodajská televízia TVN24.

slovakia

left justify in out

Iba krátko predtým oficiálne miesta informovali, že špeciál, ktorým mala cestovať poľská delegácia, nedostal povolenie na pristátie v Moskve.

     

Navyše, predseda poľského Senátu Bogdan Borusewicz na tlačovej konferencii v metropole krajiny informoval, že mu ruská strana neumožnila vzdať hold zosnulému Nemcovovi a že ho to prekvapilo.
     

Hovorca poľského rezortu zahraničných vecí Marcin Wojciechowski predtým prostredníctvom Twitteru uviedol, že Veľvyslanectvo Ruskej federácie v Poľskej republike oznámilo ministerstvu, že Borusewicz má zákaz vstupu na ruské územie. Podľa hovorcu ide o odvetný krok za sankcie Európskej únie voči predsedníčke ruskej Rady federácie Valentine Matvijenkovej.
     

Vo Varšave sa zatiaľ definitívne nerozhodlo, či na Nemcovov pohreb do Moskvy odcestuje v zastúpení poľskej vlády v súlade s plánmi druhý muž tamojšej diplomacie Konrad Pawlik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies