Rusko odmietlo vydať víza nemeckému vojenskému atašé

NETKY.SK • 8 August 2015, 16:56 • 2 min
Rusko odmietlo vydať víza nemeckému vojenskému atašé

HAMBURG - Ruské ministerstvo zahraničných vecí prekvapujúco a bez zdôvodnenia odmietlo udeliť vízum nemeckému brigádnemu generálovi Gertovi Gawellekovi, ktorý mal na veľvyslanectve Nemecka v Moskve nastúpiť ako vojenský atašé.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes týždenník Der Spiegel s odvolaním sa na nemecké diplomatické kruhy, podľa ktorých môže ísť o odvetu za to, že Nemecko nedávno nevpustilo na svoje územie ruského vojenského predstaviteľa, ktorý mal pôsobiť na ambasáde v Berlíne.

 

Pri rutinnej previerke uskutočnenej Spolkovým úradom na ochranu ústavy jeho pracovníci totiž narazili na indície o "neprijateľnom" životopise. Ich nedôveru vzbudila zrejme skutočnosť, že niektorí ruskí vojenskí atašé pracovali v minulosti pre jednu z mnohých tajných služieb svojej krajiny.

 

Nemecko-ruské vzťahy sú momentálne výrazne zaťažené krízou na východe Ukrajiny. Gawellek je prvý generál Bundeswehru pochádzajúci z východného Nemecka a hovorí plynule po rusky. V bývalom Sovietskom zväze absolvoval vojenskú akadémiu v Moskve.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies