Rusko odmietlo možnosť uvalenia nových sankcií na Severnú Kóreu

NETKY.SK • 13 Apríl 2012, 10:53 • 2 min
Rusko odmietlo možnosť uvalenia nových sankcií na Severnú Kóreu

Rusko odmietlo možnosť uvalenia nových sankcií na Severnú Kóreu - Politika Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov odmietol dnes možnosť uvalenia nových medzinárodných sankcií na Severnú Kóreu v reakcii na jej neúspešný pokus o odpálenie rakety dlh

slovakia

left justify in out

img

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov odmietol dnes možnosť uvalenia nových medzinárodných sankcií na Severnú Kóreu v reakcii na jej neúspešný pokus o odpálenie rakety dlhého doletu.
      "Neveríme v nové sankcie. Nijako by neprispeli k riešeniu situácie," vyhlásil Lavrov po rozhovoroch s rezortnými partnermi z Číny a Indie. 
      Trojica šéfov diplomacií sa zhodla na tom, že v prístupe ku KĽDR je potrebná zdržanlivosť, ako aj na nutnosti riešenia krízy výhradne politickými a diplomatickými prostriedkami. 
      Dlho očakávané vystrelenie severokórejskej rakety dlhého doletu sa skončilo pre Pchjongjang neúspechom, keď sa po niekoľkých minútach letu raketa zrútila do mora. Podľa japonských, juhokórejských a amerických zdrojov raketa po približne 120-kilometrovom lete explodovala a rozpadla na asi 20 kusov. Dopadla do mora pri západnom pobreží Kórejského polostrova.
      Rakety Unha-3 mala vyniesť do vesmíru meteorologickú družicu. Severokórejská štátna televízia po dnešnom odpálení rakety priznala, že sa pokus o umiestnenie satelitu na obežnú dráhu Zeme nepodaril.
      Predchádzajúce odpálenie strely dlhého doletu z roku 2009 bolo úspešnejšie: severokórejská raketa vtedy pred zrútením do Tichého oceánu preletela približne 3800 kilometrov. 
      Dnešný štart rakety mal byť podľa Pchjongjangu súčasťou osláv 100. výročia narodenia zakladateľa komunistickej krajiny Kim Ir-sena. Už vopred vyvolalo medzinárodnú kritiku kvôli obavám, že pôjde o skrytý test raketovej technológie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona