Rusko odmieta zmeniť svoje správanie na svetovej politickej scéne

NETKY.SK • 7 Jún 2019, 11:50 • 2 min
Rusko odmieta zmeniť svoje správanie na svetovej politickej scéne

MOSKVA - Rusko odmieta zmeniť svoje správanie na medzinárodnej scéne len preto, aby napravilo svoje vzťahy s Britániou. Kremeľ to oznámil počas dnešného dňa. Agentúra Reuters informuje, že výzva prišla zo strany hovorkyne britskej premiérky Mayovej.

slovakia

left justify in out

"Nie, nezmeníme naše správanie, pretože všetko, čo Rusko chce, sú vzájomne prospešné vzťahy založené na zohľadňovaní záujmov toho druhého," povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov, ktorého citovala agentúra Interfax.

 

Podľa Moskvy si je za poškodenie svojich vzťahov s Ruskom Británia zodpovedná sama. "Lepšie vzťahy s Ruskom môže mať ostrovná krajina len vtedy, keď Moskva zmení svoje správanie na medzinárodnej scéne," tvrdí Mayovej hovorkyňa. Pripomenula v tejto súvislosti kauzu Skripaľ z vlaňajška, z ktorej Londýn obviňuje Moskvu.

 

img

 

"S naším správaním nie je nič zlé. Bilaterálne vzťahy však, naopak, poškodzujú iné veci. Dôsledky vidíme," doložil Peskov na Petrohradskom medzinárodnom ekonomickom fóre (SPIEF). Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok vyhlásil, že nastal čas, aby sa v komplikovaných rusko-britských vzťahoch "otočila strana". "Je potrebné konečne obrátiť tento list - spojený so špiónmi a pokusmi o atentát," povedal Putin na SPIEF.

 

img

 

Nový britský líder by podľa neho mal myslieť na britské spoločnosti pôsobiace v Rusku. "Veľmi by som chcel, aby osoba, ktorá sa stane šéfom (britskej) vlády, vzala do úvahy záujmy asi 600 britských spoločností pôsobiacich v Rusku," povedal na záver.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies