Rusko odmieta tvrdenia Kyjeva o vyslaní ďalších ruských jednotiek do Donbasu

NETKY.SK • 20 Január 2015, 14:38 • 2 min
Rusko odmieta tvrdenia Kyjeva o vyslaní ďalších ruských jednotiek do Donbasu

MOSKVA - Ruské ministerstvo obrany dnes odmietlo obvinenia ukrajinskej vlády, že Moskva opäť vyslala svoje jednotky na východnú Ukrajinu. Informovala o tom agentúra Interfax s odvolaním sa na hovorcu ruského ministerstva obrany.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Včerajšie vyhlásenie z Kyjeva o údajnom presune jednotiek ruských ozbrojených síl cez rusko-ukrajinské hranice ani nestojí za kritiku. Je to absolútny nezmysel," uviedol hovorca.
     

Hovorca ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany (RNBO) Andrij Lysenko v pondelok vyhlásil, že na Ukrajinu prešli dva prápory ruských vojakov, ktorí majú posilniť jednotky separatistov. Odvolal sa pritom na informácie tajných služieb. Ruská strana na toto tvrdenie bezprostredne nereagovala, doposiaľ však všetky podobné obvinenia popierala. 
     

Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk zasa v pondelok hovoril o pokračujúcich dodávkach zbraní z Ruska pre východoukrajinských separatistov. Podľa jeho slov ide o tanky, húfnice, raketové systémy Grad, Smerč a Buk, ako aj rádioelektronické monitorovacie stanice, uviedla agentúra Reuters. 
     

Intenzívne boje na východe Ukrajiny sa obnovili po tom, ako sa proruskí vzbúrenci pokúsili minulý týždeň dobyť donecké letisko. Aj keď obe znepriatelené strany v pondelok vyhlásili, že kontrolujú tamojší zničený letiskový terminál, intenzívne boje o letisko prebiehajú aj dnes.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies