Rusko odmieta rozširovanie NATO

NETKY.SK • 20 November 2014, 10:52 • 2 min
Rusko odmieta rozširovanie NATO

MOSKVA - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v stredu kritizoval NATO za jeho "nerozvážne a nekonečné" rozširovanie, ktoré je podľa jeho slov chybou poškodzujúcou bezpečnostnú situáciu v Európe a stabilitu v nej.

slovakia

left justify in out

Podľa slov šéfa ruskej diplomacie na to Moskva poukazuje "úplne od začiatku súčasného historického obdobia". V rovnakom duchu sa v stredu zverejnenom rozhovore pre britskú vysielaciu stanicu BBC vyjadril aj hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov. Ten súhlasne odpovedal na otázku, či sa Rusko cíti byť ohrozené snahami NATO obkľúčiť ho jeho niekdajšími spojencami. Peskov potvrdil, že od aliancie žiadajú jasnú záruku vylúčenia možnosti prijatia Ukrajiny do bloku.

 

"Chceli by sme počuť stopercentnú záruku, že nikoho nenapadne prijať Ukrajinu do NATO. Radi by sme počuli, že NATO prestane s približovaním sa k ruským hraniciam, že prestane narúšať rovnováhu moci. Nenašťatie, takéto slová nepočujeme a sme z toho nervózni. Cítime strach. A ak cítite strach, začnete prijímať opatrenia. To je prirodzený inštinkt ľudskej bytosti a krajiny, obzvlášť, najväčšej krajiny na tomto kontinente," povedal hovorca Vladimira Putina v zriedkavom rozhovore pre BBC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies