Rusko očakáva úspešný vývoj vzťahov s Mexikom aj po zvolení nového prezidenta

NETKY.SK • 2 Júl 2018, 13:01 • 2 min
Rusko očakáva úspešný vývoj vzťahov s Mexikom aj po zvolení nového prezidenta

MOSKVA - Rusko očakáva udržanie úspešných bilaterálnych vzťahov s Mexikom aj po zvolení nového prezidenta, povedal ruský veľvyslanec v Mexiku, Eduard Malajan.

slovakia

left justify in out

Podľa predbežných údajov národného volebného úradu, po všeobecných voľbách v Mexiku, je lídrom kandidát ľavicovej strany Andres Manuel Lopez Obrador.

 

"Rusko a Mexiko udržiavajú plodnú a priateľskú spoluprácu už takmer 130 rokov,“ povedal ruský veľvyslanec v Mexiku, Eduard Malajan, "a očakávame, že tento trend bude s novým prezidentom nie len pokračovať, ale aj ďalej rozvíjať." Podľa veľvyslanca je jasné, že mexickí voliči bez ohľadu na ich vernosť alebo presvedčenie hlasovali za zmenu.

 

"Išlo o historicky prvé voľby v Mexiku, v ktorých si voliči vyberali nie len nového prezidenta, ale aj členov oboch komôr parlamentu a miesta v obecných zastupiteľstvách obcí – celkovo išlo o viac ako 3500 miest," povedal Malajský.

 

Zdôraznil, že predvolebná kampaň bola poznačená bezprecedentnou mierou násilia a krutosti. "Počas predvolebnej kampane bolo zabitých viac ako 130 politických osobností, vrátane 48 kandidátov.“

 

"Postoj Ruska počas celej volebnej kampane, zostal nezmenený a nezávislý, a to aj napriek pokusom vtiahnuť Rusko do interných bojov v krajine. Najmä rôznymi „expertmi" obvykle žijúcimi na severe Mexika, ktorí nás obviňovali zo zasahovania do volebného procesu v prospech jedného z kandidátov na post prezidenta," poznamenal diplomat.

 

Malajský dúfa, že sa za úspechom víťaza volieb nebude hľadať "vonkajší vplyv." "Zdôrazňujeme, že Rusko podporuje ekonomicky silné a politicky nezávislé Mexiko, ktoré má svoje oprávnené miesto medzi silnými svetovými krajinami." dodal Malajský.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies