Rusko obvinilo Turecko, že dodáva IS komponenty do výbušných systémov

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 08:32 • 2 min
Rusko obvinilo Turecko, že dodáva IS komponenty do výbušných systémov

NEW YORK - Rusko obvinilo Turecko, že dodáva extrémistickej organizácii Islamský štát (IS) komponenty potrebné na výrobu improvizovaných výbušných zariadení. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Ruský veľvyslanec pri OSN Vitalij Čurkin v liste adresovanom generálnemu tajomníkovi OSN Pan Ki-munovi uviedol, že tieto zariadenia "sa vo veľkom rozsahu využívajú na páchanie teroristických útokov".

 

Čurkin vo svojom liste obvinil päť tureckých spoločností z toho, že IS dodávajú hliníkový prášok, dusičnan amónny, peroxid vodíka a iné látky vyrábané tureckými a zahraničnými spoločnosťami.

 

"Uvedený list je najnovším príkladom ruského propagandistického ťaženia proti Turecku a nemožno ho brať vážne," uviedol na margo Čurkinových obvinení hovorca tureckého ministerstva zahraničných vecí.

 

Rusko, ktoré je najväčším spojencom sýrskeho prezidenta Bašára Asada, a Turecko podporujúce opozíciu voči jeho režimu, stoja na opačných stranách sýrskeho konfliktu.

 

K eskalácii napätia medzi oboma štátmi došlo vlani v novembri, keď turecká stíhačka zostrelila neďaleko sýrskych hraníc ruské vojenské lietadlo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies