Rusko obvinilo Britániu z podplácania členov OPCW

NETKY.SK • 28 Jún 2018, 20:01 • 2 min
Rusko obvinilo Britániu z podplácania členov OPCW

LONDÝN - Veľká Británia a jej partneri podplatili niektorých členov Organizácie pre zákaz chemických zbraní (angl. Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons - OPCW), aby hlasovali za rozšírenie právomocí, vyhlásila hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí Ruskej Federácie, Mária Zacharová.

slovakia

left justify in out

"Považujeme toto rozhodnutie za nelegitímne. Musíme konštatovať, že pri prijatí rozhodnutia mnoho krajín prekročilo hranicu svojich právomocí." povedala Zacharová. V dôsledku politickej manipulácie, úplatkárstva a vydierania zo strany Veľkej Británie a iných krajín bol podľa Zacharovej prijatý "otrasný návrh riešenia".

 

Na konci mája, šéf britského ministerstva zahraničia, Boris Johnson povedal, že Londýn trvá na zvolaní špeciálneho zasadnutia, na ktorom by sa prerokoval problém použitia chemických zbraní v Sýrii ako aj incident s možnou otravu bývalého pracovníka ruských špeciálnych služieb v Salisbury. V predvečer, bol na špeciálnom zasadnutí Organizácie pre zákaz chemických zbraní v Haagu schválený návrh Veľkej Británie na rozšírenie právomocí OPCW. Toto rozhodnutie umožilo organizácii určovať páchateľov chemických útokov. Dokument bol podporený 82 delegáciami, 24 krajín bolo proti.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies