Rusko nezískalo späť plné členstvo v IBU

NETKY.SK • 7 September 2018, 11:50 • 2 min
Rusko nezískalo späť plné členstvo v IBU

POREČ - Rusko nedokázalo získať späť plné členstvo v Medzinárodnej biatlonovej únii (IBU), o ktoré prišlo v vlani v decembri pre doping. Delegáti na kongrese IBU v Poreči v piatok hlasovali proti obnoveniu ruského členstva.

slovakia

left justify in out

 

Ako informovala agentúra DPA, pre obnovenie plného členstva Ruskej biatlonovej únie (RBU) sa vyslovilo 20 z 51 delegátov, dvaja sa zdržali hlasovania. Rusi tak zostávajú provizórnymi členmi, čo znamená, že nemajú hlasovacie právo, jeho zástupcovia nemôžu kandidovať do funkcií v IBU a krajina sa nemôže uchádzať o usporiadanie medzinárodných podujatí. Ruskí reprezentanti sa však môžu zúčastniť na oficiálnych pretekoch vrátane Svetového pohára a MS.

IBU odobrala Rusom plné členstvo v reakcii na trest Medzinárodného olympijského výboru (MOV) za dopingový škandál na ZOH 2014 v Soči. Ten poznamenal aj samotnú IBU, jej predstavitelia na čele s dlhoročným prezidentom Andersom Bessebergom mali podľa správy Svetovej antidopingovej agentúry za úplatok kryť 65 dopingových káuz ruských biatlonistov. IBU má pre stratu dôveryhodnosti pozastavený prísun financií od MOV.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies