Rusko nevylučuje tento rok mierny rast exportu plynu

NETKY.SK • 28 Marec 2015, 09:33 • 2 min
Rusko nevylučuje tento rok mierny rast exportu plynu

MOSKVA - Ruské ministerstvo energetiky nevylučuje rast exportu zemného plynu v tomto roku. Povedal to dnes minister energetiky Alexander Novak. Informovala o tom agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

"Na základe našich plánov a výhľadu ministerstva ekonomického rozvoja by export plynu v tomto roku mal zotrvať na úrovni z roka 2014. Je však možné, že bude aj o niečo vyšší," povedal Novak.

 

Zároveň dodal, že dopyt Európy po zemnom plyne a jej závislosť od dovozu bude ďalej rásť, pričom Rusko si udrží svoj podiel na európskom plynárenskom trhu. Podobný odhad zverejnil aj hlavný ekonóm britskej spoločnosti BP Spencer Dale, ktorý uviedol, že závislosť Európskej únie od dovozu zemného plynu sa v najbližších 20 rokoch zvýši z terajších zhruba 50 % na asi 75 % a Rusko bude aj naďalej dodávať do Európy okolo 30 % z jej celkových potrieb.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies