Rusko nevníma čínske balistické rakety pri svojich hraniciach ako hrozbu

NETKY.SK • 24 Január 2017, 13:41 • 2 min
Rusko nevníma čínske balistické rakety pri svojich hraniciach ako hrozbu

MOSKVA - Medzikontinentálne balistické rakety, ktoré Čína údajne rozmiestnila neďaleko svojich hraníc s Ruskom, Moskva nevníma ako hrozbu. Uviedol to dnes hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v reakcii na informácie ruských médií.

slovakia

left justify in out

Dodal, že ak sa aj informácia o rozmiestnení čínskych rakiet potvrdí, Rusko nevníma rozvoj čínskych ozbrojených síl ako hrozbu. Vysvetlil, že Čína je strategickým spojencom Ruska a jeho partnerom v oblasti politiky a obchodu. Vzťahy s Čínou si ceníme, dodal Peskov.

 

Ruské médiá s odvolaním sa na hongkonské a taiwanské mediálne zdroje informovali, že Čína vo svojej pohraničnej provincii Chej-lung-ťiang rozmiestnila najmodernejšie balistické rakety vlastnej výroby. Niektoré médiá zverejnili ako dôkaz aj fotografie.

 

Časť médií tento údajný krok Číny spája s inauguráciou nového amerického prezidenta Donalda Trumpa s tým, že môže ísť o reakciu Pekingu na jeho provokačné vyhlásenia na adresu Číny.

Podľa médií v Hongkongu a na Taiwane Čína rozmiestnila v provincii Chej-lung-ťiang medzikontinentálne balistické strely Tung-feng (Východný vietor) DF-41.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona