Rusko netrvá na vládnutí Bašára Asada, prezradil sýrsky opozičný líder Chálid Chodža

NETKY.SK • 14 August 2015, 12:33 • 2 min
Rusko netrvá na vládnutí Bašára Asada, prezradil sýrsky opozičný líder Chálid Chodža

MOSKVA - Rusko nie je odhodlané za každú cenu podporovať sýrskeho prezidenta Bašára Asada pri moci. Uviedol to dnes líder hlavnej sýrskej opozičnej skupiny Chálid Chodža po rozhovoroch s ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom v Moskve, informuje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Chodža, predseda Národnej koalície sýrskych revolučných a opozičných síl, tvrdí, že "ruské vedenie netrvá na Bašárovi Asadovi", pričom sa sústreďuje na potrebu zachovať územnú celistvosť Sýrie a predísť kolapsu tejto krajiny.

 

Bezprostredne nebolo jasné, či Chodžovo stanovisko naznačuje posun v postoji Moskvy alebo iba odráža pokus Ruskej federácie o získanie podpory pre nové rozhovory zamerané na sprostredkovanie prímeria v sýrskom konflikte.

Lavrovove stretnutie s jeho saudskoarabským kolegom v priebehu tohto týždňa zvýraznilo pretrvávajúce ostré rozpory ohľadom Asadovho osudu. Moskva je vo vyše štyri roky trvajúcej sýrskej občianskej vojne Asadovým kľúčovým podporovateľom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies