Rusko nesuhlasí, aby Čína platila za vznik pandémie koronavírusu

NETKY.SK • 14 Apríl 2020, 20:04 • 2 min
Rusko nesuhlasí, aby Čína platila za vznik pandémie koronavírusu

MOSKVA - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov obhajoval Čínu v súvislosti s požiadavkami predstaviteľov Británie a Spojených štátov, ktorí údajne chcú, aby Peking zaplatil kompenzácie za vznik pandémie nového koronavírusu. Lavrov takéto požiadavky označil za absolútne neprijateľné. Informovala o tom agentúra DPA.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa niektorých médií vzniesli predstavitelia Spojených štátov a Spojeného kráľovstva požiadavku na kompenzácie zo strany Číny. Americký prezident Donald Trump označil nový koronavírus za "čínsky vírus" a pohrozil zastavením finančnej podpory Svetovej zdravotníckej organizácie, ktorú nazval "sinocentrickou".

 

Musíme bojovať spoločne

Lavrov však varoval pred zneužitím súčasnej krízy na politické ciele s tým, že jednotlivé krajiny by mali spolupracovať pre spoločné dobro.

 

 

"Je to katastrofa, ktorá postihla všetkých, a môžeme proti nej bojovať iba spoločne," dodal Lavrov. Pripravenosť Ruska pomôcť ostatným krajinám potvrdil aj ruský prezident Vladimir Putin.

 

Rusko má najvyšší zaznamenaný počet prípadov infekcie novým koronavírusom z krajín bývalého Sovietskeho zväzu. Počet ľudí nakazených koronavírusom presiahol 21.000 a v krajine evidujú 170 úmrtí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona