Rusko nesúhasí s výzvami USA a EÚ na odstúpenie sýrskeho prezidenta Asada

NETKY.SK • 19 August 2011, 13:05 • 2 min
Rusko nesúhasí s výzvami USA a EÚ na odstúpenie sýrskeho prezidenta Asada

Rusko nesúhasí s výzvami USA a EÚ na odstúpenie sýrskeho prezidenta Asada - Politika Rusko nesúhlasí s výzvami USA a EÚ na odstúpenie sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Moskva sa domnieva, že Asad potrebuje čas na uskutočnenie reforiem, uviedla dnes agentú

slovakia

left justify in out

img

Rusko nesúhlasí s výzvami USA a EÚ na odstúpenie sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Moskva sa domnieva, že Asad potrebuje čas na uskutočnenie reforiem, uviedla dnes agentúra Interfax s odvolaním sa na zdroje z ruského ministerstva zahraničných vecí.
      "Nepodporujeme takéto výzvy a domnievame sa, že pre režim prezidenta Asada je v súčasnosti nevyhnutné poskytnúť čas na realizáciu všetkých reformných procesov, ktoré boli ohlásené," informoval zdroj z rezortu ruskej diplomacie.
      Americký prezident Barack Obama vyzval vo štvrtok sýrskeho prezidenta Bašára Asada na odstúpenie z funkcie. USA zároveň uvalili nové sankcie na jeho režim s cieľom zastaviť krvavé zákroky proti opozičným protestom.
      Obama vyhlásil, že nastal čas na to, aby sa Asad vzdal moci "v záujme sýrskeho ľudu" a aby si obyvatelia Sýrie sami určovali svoj osud. Spojené štáty budú podľa jeho slov v tomto úsilí pevne stáť na ich strane.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies