Rusko nepustí na Miss Universe krásku z Kosova

NETKY.SK • 10 Október 2013, 15:14 • 2 min
Rusko nepustí na Miss Universe krásku z Kosova

MOSKVA - Rusko ako organizátor tohtoročnej prestížnej súťaže krásy Miss Universe neumožní kosovskej miss Mirjete Shalaovej, aby sa na podujatí zúčastnila.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je fakt, že Moskva nezávislosť Kosova neuznáva, informuje vo štvrtok kosovský denník Koha Ditore. Miss Albánska Fiodabla Dizdariová sa na súťaži na protest voči rozhodnutiu organizátorov takisto nezúčastní.

Na minuloročnej Miss Universe v americkom Las Vegas sa pritom kosovská ako aj albánska miss zúčastnili. Kosovčanka Dijana Avdiová navyše postúpila medzi 16 najkrajších žien sveta. Prestížne podujatie sa tento rok uskutoční 9. novembra v Moskve. 

Kosovo, kde tvoria väčšinu Albánci, vyhlásilo nezávislosť od Srbska v roku 2008 a odvtedy ho uznalo približne 100 krajín vrátane väčšiny členov Európskej únie. Srbsko aj Rusko jednostranné odtrhnutie Kosova naďalej odmieta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona