Rusko nepresvedčili dôkazy USA o útoku chemickým zbraňami sýrskym režimom

NETKY.SK • 2 September 2013, 10:47 • 2 min
Rusko nepresvedčili dôkazy USA o útoku chemickým zbraňami sýrskym režimom

MOSKVA - Americké informácie o dôkazoch, ktoré mali preukázať, že za údajným útokom chemickými zbraňami bol sýrsky režim, boli "absolútne nepresvedčivé". Uviedol to dnes ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov.

slovakia

left justify in out

Podľa Lavrova nebolo v dôkazoch predložených Washingtonom "nič konkrétne", žiadne geografické koordináty, nijaké mená, ani žiadny dôkaz o tom, že testy uskutočnili profesionáli. Lavrov však nespresnil, o akých testoch hovorí. Spojené štáty trvajú na tom, že jednotky sýrskeho prezidenta Bašára Asada boli za chemickým útokom z 21. augusta, pri ktorom zahynulo vyše 1400 ľudí.

Washington zvažuje útoky proti Asadovmu režimu. Moskva je Asadovým kľúčovým spojencom, dodáva režimu zbrane a je jeho ochrancom v OSN, uviedla tlačová agentúra AP. Lavrov tiež povedal, že americkí predstavitelia sa podľa ich vyjadrení nemohli s ruskou stranou podeliť o všetky dôkazy, pretože niektoré informácie boli tajné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies