Rusko neplánuje právne kroky voči Ukrajine za zákon o dlhoch

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 12:29 • 2 min
Rusko neplánuje právne kroky voči Ukrajine za zákon o dlhoch

MOSKVA - Rusko v súčasnosti neplánuje žiadne právne kroky voči Ukrajine, ktorá schválila zákon umožňujúci zastavenie platieb veriteľom.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Moskva však od Kyjeva naďalej očakáva splatenie nevyrovnaných dlhov do konca roka. Uviedol to v stredu ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov. "Teraz nepodnikneme žiadne právne kroky,“ povedal Lavrov v ruskom parlamente. "Máme podrobný časový rámec splácania ukrajinských štátnych dlhopisov v hodnote troch miliárd dolárov. Nebudeme žiadať predčasné splatenie týchto peňazí, záväzky však budú aj tak splatné na konci roka. Naša pozícia sa nemení,“ doplnil.


Ukrajinský parlament schválil v utorok zákon, ktorý vláde umožní uvaliť moratórium na splátky zahraničných dlhov. Podľa Kyjeva cieľom zákona je v prípade nutnosti brániť sa pred "bezohľadnými" veriteľmi. Za prijatie zákona hlasovalo 256 poslancov, čiže získal o 30 hlasov viac, ako bolo potrebné na jeho schválenie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies