Rusko nemá právo posielať na Ukrajinu vozidlá ani osoby ,tvrdí Biely dom

NETKY.SK • 16 August 2014, 06:58 • 2 min
Rusko nemá právo posielať na Ukrajinu vozidlá ani osoby ,tvrdí Biely dom

WASHINGTON - Biely dom zatiaľ nepotvrdil správy Ukrajiny o zničení časti ruskej armádnej kolóny, ktorá údajne v noci na piatok prekročila ukrajinské hranice.

slovakia

left justify in out

"Stále zhromažďujeme informácie, ale znovu vyjadrujeme znepokojenie nad opakovanými ruskými a Ruskom podporovanými prenikaniami na Ukrajinu," uviedla v piatok hovorkyňa Bieleho domu Caitlin Haydenová, ktorú citovala agentúra Reuters. 
      

Haydenová súčasne zdôraznila, že Moskva nemá právo posielať na Ukrajinu bez súhlasu tamojšej vlády žiadne vozidlá, osoby ani náklady, a to pod nijakou zámienkou. Podľa Bieleho domu Putin dodáva separatistom na východe Ukrajiny tanky, obrnené vozidlá, delostrelecké systémy a raketomety. 
      

"Prezident Putin (vo štvrtok) prisľúbil urobiť všetko, čo je v silách Ruska na ukončenie konfliktu na Ukrajine. Môže začať ukončením ruskej paľby na Ukrajinu, zastavením prísunu zbraní, podpory a peňazí separatistom a uzavretím hraníc pre militantov," uviedla Haydenová vo vyhlásení. 
   

Ukrajinský prezident Petro Porošenko vo štvrtok oznámil, že ukrajinské delostrelectvo zničilo "významnú časť ruskej obrnenej kolóny, ktorá prekročila ukrajinské hranice". Ministerstvo obrany Ruskej federácie vyhlásilo, že žiadna ruská armádna kolóna na územie Ukrajiny neprešla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona