Rusko nemá odvahu priznať porážku na Ukrajine, vyhlásil Zelenskyj

NETKY.SK • 13 Júl 2022, 10:18 • 2 min
Rusko nemá odvahu priznať porážku na Ukrajine, vyhlásil Zelenskyj

KYJEV – Zároveň varoval ruské sily, že nikde na ukrajinskom území nie sú v bezpečí. TASR správu prevzala z denníka The Guardian.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zelenskyj poukázal na to, že ruská armáda sa zjavne spolieha na starnúce zbrane a taktiku zo sovietskych čias, pričom uviedol, že jednota ukrajinského ľudu v kombinácii so silou ukrajinskej armády znamenajú „jasný“ výsledok vojny.

 

      

„Okupanti už veľmi dobre pocítili, čo je to moderné delostrelectvo a že nikde v našej krajine nebudú mať bezpečné tylo,“ uviedol ukrajinský prezident. Podľa Zelenského ruské sily zistili, že operácie ukrajinských prieskumných jednotiek zamerané na ochranu vlasti sú silnejšie než akákoľvek ich „špeciálna operácia“. „Z odpočúvania ich rozhovorov vieme, že ruskí vojaci sa naozaj našich ozbrojených síl boja,“ dodal.

 

img

      

Podľa ukrajinského prezidenta ruské sily dosahujú nejaké výsledky len vďaka „bezodným zásobám starých sovietskych zbraní". „Nemajú už strategickú silu a nechápu a nerozumejú tomu, čo robia v našej krajine. Nemajú tiež ani štipku odvahy na to, aby priznali porážku a stiahli svojich vojakov z ukrajinského územia,“ pokračoval prezident.

 

      

Zároveň uviedol, že Ukrajina bude schopná „sa ubrániť, obnoviť sa a zrealizovať ciele svojej zahraničnej politiky“. Zelenskyj okrem toho vo svojom príhovore informoval, že sa v utorok v Kyjeve stretol s podpredsedom poľskej vlády a ministrom obrany Mariuszom Blaszczakom, s ktorým rokoval o obrannej spolupráci.
      

Tento príhovor ukrajinského prezidenta sa uskutočnil v 139. deň vojny na Ukrajine – v období, keď pokračujú boje o ovládnutie Doneckej oblasti na ukrajinskom východe a keď sa zdá, že Rusko zintenzívnilo svoje útoky na civilistov, píše Guardian.  

 

Možno vás zaujme: Minister Korčok bude rokovať s partnermi z Česka, Rakúska, Maďarska a Slovinska



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona