Rusko nebude tolerovať "chrapúnstvo" západných krajín, vyhlásil Lavrov

NETKY.SK • 27 Marec 2018, 13:58 • 2 min
Rusko nebude tolerovať "chrapúnstvo" západných krajín, vyhlásil Lavrov

TAŠKENT - Šéf Ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie je presvedčený, že vyhostenie ruských diplomatov je výsledkom vydierania zo strany USA. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Rusko nebude znášať hrubosť krajín Západu a dá odpoveď na vyhostenie diplomatov. O tom povedal v utorok minister zahraničných vecí Ruska Sergej Lavrov. "Dáme odpoveď, nemajte obavy. Takúto hrubosť znášať nebudeme,” zdôraznil Lavrov. 

 

"Mali sme pravdu, keď sme viackrát hovorili, že vo svete zostáva veľmi málo nezávislých krajín. Diplomati nám šepkali do ucha ospravedlnenia, prosia o odpustenie tejto alebo inej krajiny a s istotou vieme, že je to výsledkom obrovského tlaku a kolosálneho vydierania, čo je hlavným nástrojom Washingtonu na medzinárodnej scéne," zdôraznil minister.

     

26. marca Spojené štáty vyhlásili o vyhostení naraz 60 ruských diplomatov. 46 ľudí z veľvyslanectva vo Washingtone, dvoch z generálneho konzulátu v New Yorku a 12 zamestnancov Stálej misie Ruskej federácie v Organizácii Spojených národov, ktorí sú deklarovaní ako persóna non grata. 

 

Taktiež USA vyhlásili o zatvorení ruského generálneho konzulátu v Seattli. Na druhej strane Nemecko, Kanada, Poľsko a Francúzsko vysielajú - štyroch diplomatov; Litva a Česká republika - troch diplomatov; Austrália, Albánsko, Dánsko, Španielsko, Taliansko a Holandsko - dvoch diplomatov; Maďarsko, Lotyšsko, Macedónsko, Nórsko, Rumunsko, Fínsko, Chorvátsko, Švédsko a Estónsko - po jednom; pritom v Ukrajine sa rozhodli vyslať ihneď 13 ruských diplomatov.

    

Táto koordinovaná akcia sa uskutočnila na pozadí incidentu otravy bývalého plukovníka GRU Sergeja Skripaľa v Salisbury. Niektoré krajiny z toho obviňujú Moskvu. Na Ministerstve zahraničných vecí Ruskej federácie už povedali, že nepriateľský krok zo strany týchto krajín nezostane bez odpovede.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies