Rusko naznačuje, že zostrelený malajzijský boeing monitorovali Ukrajinci

NETKY.SK • 26 September 2016, 21:08 • 2 min
Rusko naznačuje, že zostrelený malajzijský boeing monitorovali Ukrajinci

MOSKVA - Úrady v Kyjeve zatajili skutočnosť, že na východe Ukrajiny, kde sa v júli 2014 zrútil boeing spoločnosti Malaysia Airlines, boli aktívne systémy ukrajinskej protivzdušnej obrany, ktoré lietadlo monitorovali. Podľa agentúry DPA to dnes uviedol hovorca ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov.

slovakia

left justify in out

Vyjadrenie ruského ministerstva obrany prišlo dva dni pred plánovaným zverejnením správy z vyšetrovania nehody lietadla, ktorú vypracovali holandskí vyšetrovatelia. Tí naznačujú, že malajzijský boeing zasiahla raketa typu Buk odpálená proruskými separatistami na východe Ukrajiny, čo Rusko opakovane poprelo.

 

Správa, ktorej zverejnenie sa očakáva v stredu, by podľa agentúry DPA mala do prípadu vniesť viac svetla.

 

Boeing malajzijských aerolínií, smerujúci z Amsterdamu do Kuala Lumpuru, zostrelili 17. júla 2014 nad oblasťou východnej Ukrajiny, ktorá bola pod kontrolou proruských separatistov. O život prišlo všetkých 298 ľudí na palube, väčšinu obetí tvorili Holanďania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies