Rusko nasadilo voči islamistom v Sýrii najmodernejšie strely

NETKY.SK • 5 Júl 2017, 17:30 • 2 min
Rusko nasadilo voči islamistom v Sýrii najmodernejšie strely

MOSKVA - Ruské letectvo zaútočilo dnes na ciele takzvaného Islamského štátu (IS) v Sýrii najnovšími strelami s plochou dráhou letu. Informovalo o tom ministerstvo obrany v Moskve.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Strategické bombardéry Tu-95MS, ktoré vzlietli z leteckej základne Engels na území Ruskej federácie... vykonali útok za použitia najmodernejších striel s plochou dráhou letu Kh-101," uvádza sa vo vyhlásení ministerstva, ktoré citovala agentúra TASS.

 

Terčom útoku sa stali objekty Islamského štátu na pomedzí sýrskych provincii Hamá a Homs. Strely vypálené zo vzdialenosti zhruba 1000 kilometrov zničili tri veľké sklady zbraní a munície a tiež veliteľské stanovište IS ležiace v blízkosti obce Akirbat v provincii Hamá.

 

Bombardéry dotankovali palivo počas letu. Vzdušné krytie im poskytli ruské stíhačky Su-30SM, ktoré vzlietli zo základne Humajmím na západe Sýrie.

 

Strely typu Kh-101 majú dolet až 4500 kilometrov, môžu niesť jadrové hlavice a sú vybavené "neviditeľnou" technológiou stealth.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies