Rusko na Krym posiela jadrové bombardéry, do Kaliningradu rakety

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 16:42 • 2 min
Rusko na Krym posiela jadrové bombardéry, do Kaliningradu rakety

MOSKVA - Rusko posiela na Krym nadzvukové bojové lietadlá typu Tu-22M3, ktoré sú schopné niesť jadrové zbrane.

slovakia

left justify in out

V exkláve Kaliningrad zas rozmiestňuje strategické balistické rakety Iskander a ďalšie stíhačky. Informujú o tom ruské agentúry Interfax a TASS. Vyslanie bombardérov na anektovaný Krymský polostrov je súčasťou strategických vojenských cvičení, ktoré Moskva v týchto dňoch uskutočňuje v európskej časti krajiny. „V rámci previerky bojaschopnosti ozbrojených síl budú na Kryme nasadené strategické bojové lietadlá Tu-22M3,“ cituje agentúra TASS vyhlásenie ruského ministerstva obrany. Raketové systémy Iskander, ktoré majú dolet asi 400 kilometrov, dopravia do Kaliningradu vojenské námorné lode Severnej Flotily.

 

Ruský prezident Vladimir Putin nariadil bleskovú previerku bojaschopnosti Severnej flotily a Západného vojenského okruhu. Manévre potrvajú päť dní. Zúčastní sa na nich takmer 40 000 vojakov, 41 vojnových lodí, 110 lietadiel a 15 ponoriek. "Hlavnou úlohou je zhodnotiť schopnosť Severnej flotily plniť úlohy pri zaistení vojenskej bezpečnosti Ruskej federácie v Arktickom regióne," povedal minister obrany Sergej Šojgu. Rusko podľa Šojgua čelí novým hrozbám, čo si vyžaduje zvýšenú pripravenosť jeho ozbrojených síl.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona