Rusko musí byť s NATO opatrné

NETKY.SK • 7 August 2018, 12:47 • 2 min
Rusko musí byť s NATO opatrné

MOSKVA - Krajiny NATO považujú Rusko za potenciálneho nepriateľa, ich vojenské kapacity, vrátane jadrovej triády, sú zamerané na Rusko, povedal ruský premiér Dmitrij Medvedev.

slovakia

left justify in out

"Boli sme svedkami rozpadu Sovietskeho zväzu aj Varšavskej zmluvy. Avšak NATO, ktoré sa všetkých strán snaží obkľúčiť Ruskú federáciu, pretrvalo. Nejde o to, či sa niekomu páči alebo nepáči ruské politické vedenie, nejde ani o nejaké ideologické princípy či rozdiel v hodnotách. Ide o jednoduchý princíp ktorý je očividný pre akéhokoľvek normálneho človeka," povedal Medvedev v rozhovore pre noviny" Kommersant ".

 

img

 

"Teraz už neexistujú dva bloky, ktoré si odporujú. NATO pokračuje vo svojej činnosti. NATO nie len že stále existuje, ale aj expanduje a čoraz viac krajín sa snaží zapojiť do tejto aliancie, " povedal premiér. Podľa neho existuje niekoľko dôvodov, prečo ruské orgány nemôžu byť ľahostajné voči NATO.

 

"Nemôžme byť voči NATO ľahostajní kvôli rovnováhe jadrových zbraní. V NATO na nás pozerajú ako na protivníkov a je jasné, že ich bojové kapacity, vrátane jadrovej triády, sú zamerané na Ruskú federáciu. To je bohužiaľ fakt," povedal Medvedev.

 

Poznamenal tiež, že v takejto situácii musí Ruská federácia pochopiť, proti čomu bojuje. "Mali by sme pochopiť, ako môžeme v takejto situácii bojovať. Kruh okolo nás sa začína zmenšovať a počet krajín, ktoré patria do NATO sa zväčšuje a zväčšuje. Nemôžeme byť voči tomu ľahostajní." povedal Medvedev.

 

img

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona