Rusko minulo z Rezervného fondu v decembri 700 miliárd rubľov

NETKY.SK • 28 December 2010, 08:30 • 2 min
Rusko minulo z Rezervného fondu v decembri 700 miliárd rubľov

Rusko minulo z Rezervného fondu v decembri 700 miliárd rubľov

slovakia

left justify in out

img

Objem financií v ruskom ropnom Rezervnom fonde by mal do konca roka klesnúť na približne 576 miliárd rubľov (14,43 miliardy eur), povedal dnes štátny tajomník ruského ministerstva financií Dmitrij Pankin. Naznačil tým, že v priebehu decembra použila Moskva z fondu na zníženie rozpočtového deficitu okolo 700 miliárd rubľov, keďže k 1. decembru bolo vo fonde 1,28 bilióna rubľov.  
      Rusko sa minulý rok dostalo do červených čísiel po tom, čo pre hospodársku krízu muselo investovať veľký objem financií na podporu ekonomiky. Podporu poskytol práve Rezervný fond, ktorý Moskva vytvorila v čase hospodárskeho rozmachu na akumulovanie financií pre prípad núdze. Fond bol v čase recesie hlavným zdrojom vykrývania vysokého rozpočtového deficitu.    
      Očakávalo sa pritom, že do konca tohto roka ostane vo fonde len 300 miliárd rubľov, ale vyššie než očakávané ceny ropy podporili ruský rozpočet a znížili tlak na financie z fondu. "Odhadujeme, že na začiatku budúceho roka bude vo fonde 576 miliárd rubľov, o takmer 300 miliárd viac než sa pôvodne plánovalo," povedal Pankin.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies