„Rusko má právo použiť jadrové zbrane, ak nás NATO vyprovokuje,” vyhlásil ruský diplomat

NETKY.SK • 24 Marec 2022, 14:53 • 2 min
„Rusko má právo použiť jadrové zbrane, ak nás NATO vyprovokuje,” vyhlásil ruský diplomat

Námestník ruského veľvyslanca pri OSN Dmitrij Poľanskij úplne vylúčil, že by Rusi na Ukrajine páchali akékoľvek vojnové zločiny.

slovakia

left justify in out

Rusko má plné právo stlačiť svoje atómové tlačidlo a zaútočiť jadrovými zbraňami, ak ho k tomu vyprovokuje NATO, vyhlásil námestník ruského veľvyslanca pri OSN Dmitrij Poľanskij.  

 

img 

 

Na verejnosti v uplynulých dňoch vyvolali rozruch vyjadrenia hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova, podľa ktorého môže Rusko použiť jadrové zbrane, ak bude čeliť „existenčnej hrozbe“. Britská televízia Sky News sa preto Poľanského pýtala, či je v poriadku, že Vladimir Putin hrozí zvyšku sveta nukleárnou katastrofou. 

  

„Ak NATO vyprovokuje Rusko alebo ak NATO zaútočí na Rusko, tak prečo nie... Sme nukleárna mocnosť,“ skonštatoval. „Nemyslím si, že povedať to je správna vec, ale správna vec nie je ani vyhrážanie sa Rusku a snaha zasahovať do konfliktu. Ak ‚jednáte s jadrovou mocnosťou, tak samozrejme musíte počítať s každým potenciálnym následkom svojho správania,“ povedal. 

 

img

 

Poľanskij vylúčil, že ruská armáda pácha na Ukrajine vojnové zločiny. Takéto obvinenia označil za vymyslené správy, pretože podľa neho si západný svet vytvára závery na základe videí z bojiska. „Vy veríte jednej veci, ja verím inej veci,“ vysvetlil svoj postoj pre Sky News. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies