Rusko kritizovalo sústreďovanie ukrajinských jednotiek v Donbase

NETKY.SK • 28 November 2014, 20:13 • 2 min
Rusko kritizovalo sústreďovanie ukrajinských jednotiek v Donbase

MOSKVA - Rusko kritizovalo sústreďovanie ukrajinských jednotiek v oblasti konfliktu v Donbase. Ide o porušenie dohodnutých krokov na zmiernenie krízy, vyhlásil dnes námestník ruského ministra zahraničných vecí Alexej Meškov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vo vyjadrení pre agentúru Interfax tiež obvinil Organizáciu pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), že podáva jednostranné správy o situácii v krízovej oblasti, informovala agentúra DPA.
      

Ruský veľvyslanec pri OBSE Andrej Kelin obvinil úrady v Kyjeve z toho, že bránia odovzdávaniu informácií do centrály organizácie vo Viedni. Kelin okrem toho kritizoval, že USA sa nevyjadrili k streľbe príslušníkov ukrajinských bezpečnostných síl na pozorovateľov OBSE. Podľa OBSE pôsobí na Ukrajine v súčasnosti 322 jej pozorovateľov, z nich polovica na východe krajiny. V oblasti konfliktu je humanitárna situácia zlá vzhľadom na následky pokračujúcich bojov. Rusko avizovalo nový konvoj s pomocou pre Doneckú a Luhanskú oblasť, ktorá by mala na Ukrajinu doraziť túto nedeľu.
      

Na zlepšenie situácie musia predstavitelia oblastí kontrolovaných proruskými separatistami viesť dialóg s Kyjevom, žiadal ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov na dnešnom stretnutí s generálnym tajomníkom Rady Európy Thorbjörnom Jaglandom v Moskve.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies